Om oss

PeggyWesterlund

Uppvuxen med bruks och jakthundar. Fanns bland annat Dobermann och Schnauzer i familjen när jag var liten och jag gick en del kurser med dessa i slutet av 70-talet och under hela 80-talet bland annat på Vällingby brukshundklubb. Startade även på en del lydnadsprov och visade hundar på utställning under dessa år.

När jag hade flyttat hemifrån köpte jag min första retriever. En golden vid namn Doubleuse Cabbage och sedan dess är retriever en självklar hundtyp i detta hem.

Jag har även haft andra raser samtidigt som jag haft retriever. Bland annat har jag haft en Rottweiler vid namn TJH Lille Ulv Kimber Knight som jag utbildade till FM patrullund inom hemvärnet.

Jakthundar förutom retriever som jag haft är bland annat Tax och Tysk Jaktterrier som jag jagat mycket med och även startat på lite olika prov (drev, fält, gryt)

Under alla år har jag gått olika kurser för såväl svenska som utländska tränare. Jag har genomgått försvarsutbildningar i samband med att jag utbildade min Rottis till TJH i Hemvärnet och jag utbildade mig till det som då hette,- instruktör (B) och mentalfigurant (A) inom SBK Svenska brukshundklubben. Jag höll ett antal kurser inom SBK under några år bla på SBK Stockholms avdelning men efter en tid ville jag få större frihet och hålla kurser som var mer inriktade mot jakthundar och hade en enskild firma registrerad för FA skatt under några år.

2004 köpte min man och jag vår första Labrador av jakttyp ”Pepper”, SE J(a)CH SE J(b)CH Justlike Prince Philip och sedan dess är det den typen av retriever som vi har i hemmet.

Jag har fört fram hundar till championat på både A-prov och B-prov inom SSRK Svenska retrieverklubben och jag har erhållit flera CERT på a-prov och ett CACIT på internationellt prov. 2010 startade jag på IWT i Norge där laget kom på en femte plats och ”Pepper” fick högsta individuella poäng totalt i tävlingen. 2011 vann jag Svenska Retrievermästerskapet och det Internationella provet.

Jag har varit hundförare på ett antal gods och gårdar sedan mitten av 90-talet och samtidigt startat hundarna på olika prov/tävlingar. Jag var även aktiv som provledare och senare även Steward på a-prov inom SSRK ett antal år men sedan 2011 har jag helt fokuserat enbart på jakterna, framförallt klövviltsjakterna här hemma och bara startat på ett fåtal prov även om jag hela tiden fortsatt att ställa upp som funktionär på olika klubbars prov och tävlingar.

Idag, år 2023 finns det bara tre Labradorer i hemmet och även om jag fortfarande tycker om att delta på klövviltsjakter så har jag valt bort den typen av hundar i hemmet och fokuserar nu helt på träning av mina fågelhundar inför jakt och prov/tävling.

Efter många år som nattarbetare inom äldreomsorgen kände jag att det var dags att göra något jag verkligen brinner för på heltid och därmed sa jag upp mig från mitt arbete på Norrgårdens äldreboende i Sollentuna och startade min verksamhet med inriktning på kurser för hundägare, jägare och jakthundsförare som idag ligger som biverksamhet under sönernas företag, West Digital Manegement AB